5 klassiska plagg som är ett måste i varje mans garderob

Det finns saker i livet som är viktiga för att man ska bli framgångsrik, och klädesplagg är inte att underskatta i det avseendet. Kläder kan både framhäva din figur samt dämpa den, så det gäller verkligen att anpassa klädseln till sammanhanget.

Varför är kläder viktiga?

4479-removebg-preview (1)Kläder har du först och främst på dig för att inte gå omkring naken, men det finns naturligtvis andra skäl. Om du jobbar som säljare, mäklare, jurist, ekonom eller liknande yrkeskategori så är det en stor fördel om du ser proper och professionell ut. Det ger ett bättre intryck av dig själv till dina klienter och kunder samtidigt som du faktiskt presterar bättre ju mer välklädd du är.

Ovanstående yrken är oftast uniformsbefriade, det vill säga du väljer själv ut klädseln och behöver inte klä dig som dina kollegor. I vårdrelaterade yrken såsom läkare, sjuksköterskor och barnmorskor så krävs ofta en viss typ av klädsel som samtliga arbetstagare ska bära. Som arbetstagare kan du alltså inte alltid välja hur du vill se ut även om du vill.

Skjortan

Skjortan är ett klassiskt plagg som egentligen går att använda till vilket tillfälle som helst. Det finns den avslappnade flanellskjortan, den strama skjortan och den mer loose fit-skjortan. Att gå på bröllop iförd flanellskjorta eller ha den strama skjortan på sig framför teven en fredagskväll är varken passande eller något som känns bra efter ett tag.

”Det kostade skjortan” är ett vanligt ordspråk som uttrycker hur dyrt något var. Och det stämmer bra in på skjortor för de är inte billiga i Sverige som fabriksnya. Dock finns det så klart även billigare skjortor att införskaffa, de riktigt dyra har inte alla råd med.

Byxorna

Jeans är egentligen inte att föredra om man vill göra ett bra intryck. Det var arbetarklassen i USA som använde jeans och idag är det fortfarande inte riktigt accepterat att bära jeans om man företräder en myndighet eller är mäklare. Det finns absolut snygga jeans på marknaden, men välj istället kostymbyxor eller chinos. Jeans kan du med fördel använda på fritiden.

Kavajen

Kavajen är ett mycket praktiskt och propert plagg som kan användas vid många tillfällen. Det finns de finare kavajerna som används till baler, sittningar med mera och så finns de lite mer ruffiga kavajerna som kan användas om man vill gå på puben med sina vänner. Kombinera gärna kavajen med kostymbyxor eller chinos för att få en snygg utstyrsel.

Slipsen

Slipsen är ett av de mer vanliga mansplaggen som kan användas och det är vanligt att bära det vid möten, fester eller bröllop. Att knyta en slips bra kan kräva lite övning och rutin. Kolla gärna på instruktionsfilmer på förslagsvis YouTube eller fråga en bekant om hjälp. Det är inget man behöver skämmas för, någon gång måste man ju lära sig hur man gör precis som när man lärde sig knyta skorna.

Kalsongerna

Det manligaste plagget av de alla är naturligtvis ett par kalsonger. Kalsonger håller paketet på plats till skillnad från en trosa. Dessutom är oftast kalsongen mer rak i grenen jämfört med damtrosan som har en välvd gren.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*